Образователен модул за работа с технологията

VedaPulse

Онлайн семинар по пулсова диагностика с Апаратно Програмен Комплекс – „ВедаПулс 

Обединяваме в едно традиции с технологии

За Курса

Този курс Ви дава възможността да се запознаете с технологията “VedaPulse”. Неиния създател Олег Сорокин представя научните разработки на които стъпва в създаването на АПК-“ВедаПулс” както и функционалните възможности за диагностика и терапия.

Систематизирани знания за това как се постига правилна оценка на функционалното състояние на човек въз основа на пулсовата диагностика, приета в традиционните лечебни системи Аюрведа и Традиционната Китайска Медицина (ТКМ).

Програмата е разработена, така че да предостави решения на практически задачи:

 • Систематезиране на знанията и получете нови умения. Комплексен подход, който включва гледната точка на три традиционни оздравителни системи (западна, аюрведична и китайска), както и конституционен (индивидуален) подход към всеки пациент. Той ще създаде от Вас широкообхватен специалист и ще Ви даде знания да формулирате ефективна рехабилитационна програма за Вашите пациенти.

 • Научете нови начини за работа с Апаратно Програмен Комплекс (АПК – „ВедаПулс“. Потопете се в тънкостите на работният процес и разчитането на диагностичните резултати на “ВедаПулс” от гледна точка на Аюрведа и Традиционната Китайска Медицина (ТКМ).

 • Оценете принадлежността на пациента към рискова група заболявания, както и възможността да определите вероятността от развиващи се във времето утежнения и заболявания в индивида. Създайте цялостна персонална превантивна програма, като вземете предвид всички фактори.

По време на курса с доктор Олег Сорокин ще ви запознае с основните девет правила с които е длъжен да се съобразява всеки специалист при работа с АПК-“ВедаПулс”.

На тези теми ще бъдат разгледани подробно още в първата част на обучението. Всички участници ще получат стъпка по стъпка инструкции как, експертите работещи в областта на алтернативната оздравителна медицина, ползващи  технологията “ВедаПулс” постигат висок резултат.  
Следващите редове подробно описват девете степени при работата с АПК “ВедаПулс”:

 • Оценка нивото на жизнената енергия, утежненията от оксидативния стрес и възпалителните прагове, както и състоянието на Оджас
 • Анализ на Викрити в модул “Конституция” на личността, оценка на вероятността на конкретно състояние и стадии
 • Определяне на водещият конституционен проблем на ниво нарушени физиологични процеси
 • Анализ на промените в Агни Дхату и натрупването на Ама
 • Анализ на промените в работата на функционалните системи
 • Анализиране на възможността за възстановяване на организма
 • Оценка на психосоматиката
 • Разглеждане ролята на Пракрити-зависимите тенденции за развитие на патологични състояния
 • Избор на рехабилитационна техника

Ще се запознаете с основните “Диагностични критерии” за разпознаване на болестните синдроми с АПК „ВедаПулс“, посредством програмните модули – „Конституция“, „Пулс на Органите“, „Нидана“, „Биоенергетика“, „ВедаГенетика“ и др.

За лектора

Олег Викторович Сорокин – е изпълнителен директор на “Националната Aюрведична Mедицинска Aсоциация” и основател на компанията Biokvant, лекар – кандидат на медицинските науки, създател на технологията VedaPulse и идеен вдъхновител на проектите VedaEducation, VedaBiotica, VedaGenetics.

Експерт на координационния съвет за подобряване на регулаторната рамка в областта на традиционната медицина към Министерството на здравеопазването на Руската федерация. Той е автор на повече от 100 научни публикации по клинична физиология и пулсова диагностика, ученик на световно известния “гуру” специалист по пулсова диагностика в Аюрведа
д-р Васант Лад.

Благодарение на класическото си медицинско образование и приложния научен подход към изучаването на традиционните лечебни системи, както и научната му работа в областта на генетиката, здравословно дълголетие и нутрициологията, като се вземат предвид традиционните подходи на Аюрведа, Традиционната Китайска Медицина.

Олег Викторович е уникален учител, професионалист и практикуващ експерт, който обединява Западна технология и източна мъдрост.

Доктор  Олег Викторович Сорокин е уникален учител, професионалист и практикуващ експерт, който обединява Западна технология и източна мъдрост.

За кого е полезен курса?

 • Специалисти в областта на традиционната медицина(Аюрведа, ТКМ, тибетска медицина)
 • Лечители, биоенерготерапевти, консултанти по здравословен начин на живот.
 • Специалисти в областта на комплементарната медицина и алтернативна медицина(фито и арома-терапевти, натуропати)
 • Йога инструктори, масажисти, рефлексотерапевти и други оздравителни практики.
 • Специалисти работещи с технологията „ВедаПулс“ за диагностика и рехабилитация на своите пациенти.
 • Начинаещи и развиващи се холистични специалисти решени да повишат своята професионална квалификация.    

За програмата на курса

Курсът е първа част от три нива на квалификация. Всяко следващо разширява уменията, знанията, сетивността и навиците на присъстващите. Практиката и предаденото познание се обсъжда посредством въпроси и отговори.

Оценка нивото на жизнената енергия, утежненията от оксидативния стрес и възпалителните прагове както и състоянието на Оджас .

Анализ на Викрити посредством модула за Конституцията на личността, оценка на вероятността на конкретно състояние и стадии.

Определяне на водещите конституционни проблеми на ниво нарушени физиологични процеси.

Анализ на промените в Агни Дхату и натрупването на Ама.

Анализ на промените в работата на функционалните системи.

Анализиране на възможността за възстановяване на организма.

Оценка на психосоматиката.

Разглеждане ролята на Пракрити-зависимите тенденций за развитие на патологични състояния.

Избора на рехабилитационна техника.

Специални предложения и отстъпки

 • Членове на НАМА в зависимост от вида членство – 3/5/7%
 • Ползватели на ВедаПулс – 5%
 • Ползватели на ВедаБиотик – 5%
 • Ако сте преминали курса 30% от неговата стойност.

Стойност: 150 лв

Формат: он-лайн (видео заснето обучение)

Продължителност: 10 часа,  18 видео урока.