Образователен проект за трансперсонално израстване

СПОРТ И ЗДРАВЕ

Спорните занимания са неизменна част от протокола за съхранение и подобряване на нашето здраве. Неговото ежедневно приложение подобрява обменните процеси в тялото посредством бърза обмяна на веществата, създава хормонален баланс и бърз имунен отговор. Коригира скелетно мускулната позиция която постоянно се променя в зависимост от постоянно повтарящите се еднопосочни движения и уседналостта ни в нашето ежедневие. 

За Курса

Създали сме за вас кратки и целенасочени видеа, отговарящи на нуждите на модерния човек, а именно изправяне на неговата стойка и премахване на най-често срещаните напрежения, болки и симптоми в следствие на уседналостта и демобилизацията на човешкия организъм. 

Възстановяването на кръвномозъчния поток и повишения приток на кислород  и хранителни вещества синхронизират поведението на двете хемисфери на нашия мозък и възбужда изграждането на нови мозъчни клетки. 

Оздравителните практики са подготвени през призмата на нашите експерти и щателна редакция на д-р Свилен К. Георгиев.

Ще получите възможността да се запознаете с многопластовата мобилизация от гледната точка на
Иван Неделчев.

Също така ще се обърнем деликатно внимание към конкретни проблеми през гледната точка на древната Йога култура, през погледа на
Любов Попова

За нашите експерти

Иван Неделчев

Кондиционнен треньор повече от 15 години. Завършва Национална Спортна Академия специалност Кинезитерапия. Успоредно с това завършва специализирани курсове по масаж, мобилизация на горен и долен крайник, ароматотерапия и др.

Допълнителни квалификации: мануална тарапия, мекотъканна мобилизация, треньорски семинар  „Глобал“ (колективен спорт за хора с нарушено зрение), фитнес инструктор към НСА и общо образователен профил – учител по физическо възпитание.

Няколко думи от ИВАН: Мускулния дисбаланс и ограничения двигателен обем на ставите  в следствие на заседналия начин на живот води до промени, оказващи неблагоприятно влияние върху цялото тяло, както и всички негови органи и системи. Тялото не е създадено да поддържа статични позиции за дълъг период от време. Обичайно при хората най-често употребявана такава позиция е „седене“.

Тялото ни е създадено със разнообразни двигателни функции. Част от неговата качествена поддръжка е многопластова мобилизация като превенция за неговото усещане като качество на живот.

От изключителна важност е, да се движим колкото може повече и разнообразно. Под формата на някакъв спорт или упражнения изпълнявани редовно.

 

Възможността да се движим и усещаме тялото свободно е знак за добре поддържано здраве, добър тонус, и балансирани вътрешни процеси или с две думи идеална хомеостаза.

Ежедневните упражнения 

          “Дават усещане за лекота и способност да се справите с дневните задачи и да преминете през техните трудности. Укрепват телосложението, уравновесяват клетъчното творчество, хормоналния баланс и дават сила на храносмилането. Кислородно облагородяване на мозъчната кора и по-стабилна мозъчна функционалност”.

Любов Попова

В сърцевината на движението лежи пълното отпускане.
Паузата и прехода имат своето свещено място.
Дъхът е естествен и прецизен.
Движението е в точният момент.
В красив танц.

Всичко е, в съвършена хармония.

Международно сертифициран инструктор в областта на груповите занимания към Фитнес Академия България.

Йога преподавател Yoga Alliance RYT 200.

Има придобити специалности като: инструктор-водещ към LesMills (Sweden) програма Body Balance, Asana Yoga IFF, Пилатес Choreography & Circuit (Athens,Greece) и въведение в PortDeBras ( Владимир Снежик, Русия).

Допълнителни квалификации : Трансформационно дишане – САЩ, Крия йога дихателни техники, Суфи дихателни практики, холотропно дишане, Виняса йога, както и дългогодишна практика в Ащанга йога.

Интересът и към изследване на различни методи за движение, я определят като методичен и развиващ постоянно знанията си специалист.

Няколко думи от ЛЮБОВ: Системата на йога изгражда начин на живот, в основата на който е състоянието на спокойствие, баланс и хармония. Разглеждайки в дълбочина всеки аспект на живота, тя развива осъзнаване и лична отговорност към грижата за тялото, ума и съзнанието. Практиката изгражда и поддържа тялото здраво, силно и гъвкаво. Предоставя нужните инструменти за справяне със стреса като тренира ума да бъде устойчив, спокоен и същевременно фокусиран. Разширява познанието за съзнанието като част от естествения процес на израстване.

Йога осветява пълната красота на живота, през погледа на единението на тяло, ум и съзнание.
Развитието на добро взаимоотношение с йога практиката е интимен процес, който развива добро взаимоотношение със себе си и със света.

Нашият Екип

Нашият екип се събра около идеята за назряла нужда от превенция на здравето. Забързаният живот, постоянната борба със зверове като планиране на времето и  крайни срокове,  водят до крехко здраве и Бърнаут синдром (синдром на професионалното изчерпване).
Нашият дългогодишен опит ни научи, как по-бързо и лесно да изведем човек от бойното поле и да го поставим в оазиса и спокойствието на вътрешния МИР.

Екипът отлично осъзнава, че всеки един човек има свои собствени по-малки или по-големи цели, които преследва ден след ден. Това е заложено в общия еволюционен прогрес на човечеството. Все пак, позволете ни да Ви дадем една по-различна гледна точка на  вашата житейска сцена и на вас самите. Да ви помогнем да изградите  нужната физическа и умствена дисциплинираност, което ще възпламени нов креативен пламък за живот и желание за работа във вас, и не на последно място ще даде нов тласък на вашето израстване

В процеса на установяване на трайна връзка с вътрешния Аз, Човек все по-ясно осъзнава, че е на стъпка по-близо до усещането за щастие и благодат, към което всеки се стреми.

Включете се он-лайн

Можете да се запишете за он-лайн занимания с нашите експерти.
След направена регистрация, ще получите допълнителна информация относно графиците на класовете и начина на плащане.
Ще ви изпратим връзка/линк който ще осигури вашият виртуален достъп за посочения от вас клас и период.  

Записване за курс